Palvelut
Tukihenkilötyö
Perhetyö
Tuettu asuminen
Muut palvelut
Palvelut
Tukihenkilötyö
Tarjoamme ammatillista tukihenkilötyötä lapsille ja nuorille, jotka ovat kohdanneet vaikeuksia elämässään. Vaikeuksia on saattanut ilmetä koulussa, ystävien tai harrastuksen puutteena tai muuna tuen tarpeena. Toimimme luotettavasti asiakasta kuunnellen sekä yksilöllisiä tavoitteita ja tarpeita kunnioittaen. Kauttamme nuoren on mahdollista aloittaa mm. ilmainen kuntosaliharrastus osana tukihenkilötoimintaa.
Ammatillisella tukihenkilötyöskentelyllä voidaan helpottaa koko perheen kuormitusta esimerkiksi tukemalla arjen sujumista, viettämällä aikaa lapsen tai nuoren kanssa sekä innostamalla ja tukemalla asiakasta koulunkäynnissä. Lisäksi tukea voi saada itsenäiseen elämään siirtymisessä. Tukihenkilö voi auttaa myös erilaisten sosiaaliturvaetuuksien hakemisessa.
Tapaamisilla on usein keskiössä toiminnallisuus ja asiakasta kannustetaan kokeilemaan uusia hyvinvointia tukevia harrastuksia. Asiakkaalla on mahdollisuus päästä ilmaiseksi kokeilemaan erilaisia harrastuksia tukihenkilötyön yhteydessä.
Ammatillisen tukihenkilötyön asiakkaaksi pääsee sosiaalityöntekijän kautta. Työskentely alkaa sosiaalityöntekijän yhteydenotosta, jonka jälkeen laaditaan yksilöllinen asiakassuunnitelma yhdessä sosiaalityöntekijän, tukihenkilön ja asiakaan kesken.
Perhetyö
Tarjoamme tehostettua perhetyötä, jossa yhdessä sosiaalityöntekijän sekä perheen kanssa laaditaan lähtökohdista tavoitteet, joita kohti kuljetaan yhdessä. Perhetyössä perheen kanssa työskentelee yhdestä kahteen työntekijää riippuen sopimuksesta
Perhetyössä asiakkaina on sellaisia perheitä, joilla on elämässä jonkinlaisia haasteita, joihin voidaan avohuollon tukitoimilla vaikuttaa. Perhetyön asiakkuus voi olla sosiaalihuoltolain mukaista palvelua tai lastensuojelulain mukaista tehostettua perhetyötä. Perhetyön asiakkuudessa voi olla esimerkiksi haasteita perheen sisäisessä dynamiikassa tai se, että lapsella ei ole arjessa sisältöä tai tekemistä ja kotona tilanne on täten tai muista syistä haasteellinen.
Perhetyön asiakkuus työskentelymme alkaa sosiaalityöntekijän yhteenotosta. Siinä kartoitetaan lyhyesti tuen tarve, sekä mietitään yksilöllisesti työntekijä/työntekijät, jotka aloittavat perheen kanssa työskentelyn. Jokainen asiakkuus on yksilöllinen ja asiakasprosessi rakennetaan asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Esimerkiksi työssäkäyville vanhemmilla virastoajan tapaamiset harvoin käyvät, joten työskentelemme myös iltaisin tarvittaessa myöhäänkin. Perheen haastavissa tilanteissa neuvomme usein asiakasta laittamaan viestiä, jotta pystymme vastaamaan akuutteihin haasteisiin.
Tuettu asuminen
Tuettu asuminen on tarkoitettu 16-25-vuotiaille itsenäistyville nuorille, jotka tarvitsevat arjessaan aikuisen tukea, sekä kasvuaan tukevan ympäristön ja ohjauksen.
Tuetun asumisen palvelu räätälöidään asiakaskohtaisesti.
Muut palvelut
Aikuissosiaalityö on aikuisille järjestettävää sosiaalipalvelua ja –ohjausta. Aikuissosiaalityöstä voi saada tukea 18–30-vuotiaat, joilla on haasteita esimerkiksi elämänhallinnan, asumisen, talouden tai mielenterveyden kanssa. Aikuissosiaalityön tavoitteena on vahvistaa asiakkaan toimintakykyä, itsenäistä pärjäämistä ja hyvinvointia sekä ehkäistä sosiaalisten ongelmien syntyä.
Jälkihuolto on lastensuojelulain mukainen palvelu, jonka tarkoituksena on antaa kokonaisvaltaista tukea lapselle tai nuorelle, joka on ollut sijaishuollossa tai pidemmässä avohuollon sijoituksessa. Jälkihuollon tarkoituksena on auttaa nuorta kotiutumaan tai tukea aikuistuvan nuoren itsenäistymistä. Vaikka usein jälkihuoltotyöskentelyä toteutetaan täysi-ikäisten itsenäistyvien nuorien kanssa, on jälkihuoltoa järjestettävä aina sijaishuollon ja pitkän avohuollon sijoituksen päättymisen jälkeen lapsen iästä riippumatta. Velvollisuus jälkihuollon järjestämiseen päättyy viimeistään, kun nuori täyttää 25 vuotta.